top of page

Uzmanlık Alanlarımız

EMDR | Terapi Seansı

EMDR

Göz Hareketleri ile DuyarsızlaÅŸtırma ve Yeniden iÅŸleme (EMDR) Francine Shapiro tarafından 1987 yılında keÅŸfettiÄŸi ve spontane göz hareketlerinin, negatif ve rahatsız edici düÅŸüncelerinin yoÄŸunluÄŸunu azaltması temelinde geliÅŸtirilen güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır (Maxfield, 2009). Göz Hareketleri ile DuyarsızlaÅŸtırma ve Yeniden iÅŸleme (EMDR), kaza, savaÅŸ stresi, taciz, doÄŸal afetler veya çocukluk döneminde yaÅŸanan olaylar gibi rahatsız edici yasam deneyimlerinin oluÅŸturduÄŸu duygusal sorunların yanında, fobi, performans kaygısı, panik bozukluk, beden algısının bozukluÄŸu, çocuklarda travma belirtileri, yas, kronik aÄŸrı ve baÅŸka sorunların tedavisinde de etkilidir (Shapiro, 2016).

Destek Grubu

POZÄ°TÄ°F ve KÜLTÜRLERARASI PSÄ°KOTERAPÄ°

Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi, Nossrat Peseschikan  ve arkadaÅŸları tarafından 1960’ların sonralarına doÄŸru Almanya’da geliÅŸtirilmiÅŸtir. Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapi; biliÅŸsel, davranışçı, dinamik, hümanistik yapıların eklektik olarak kullanılmasını saÄŸlar. Depresyon, kaygı, agresyon, fobik reaksiyonlar, öÄŸrenme bozuklukları ve pek çok psikosomatik semptomun tedavisinde etkilidir. Pozitif Psikoterapi Avrupa Psikoterapi BirliÄŸi tarafından psikoterapi metodu olarak onaylanmaktadır.
Pozitif ve Kültürlerarası Psikoterapide hikayeler; atasözleri, bilge sözler ve metaforlar terapist ve hasta/danışan arasında aracı olarak kullanılır; çatışma çözümlemede fanteziyi kullanmaya cesaretlendirmede ve gelecek durumlar için hatırlatıcı olmada yardım etmesi amacıyla terapötik bir teknik olarak iÅŸlev görür. (Peseschkian, 1998)

Terapist

BÄ°REYSEL PSÄ°KOTERAPÄ°

Bireysel psikoterapi danışanla terapistin birebir olarak danışanın terapiye getirdiÄŸi sorunlar üzerine çalışılmasıdır. Bu sorunlar oldukça çeÅŸitli olabilir; iliÅŸkisel sorunlar, davranışlar, duygular bunlara bir kaç örnektir. Amaç danışanın terapisti ile birlikte ruhsal iyilik halini tekrar oluÅŸturma veya ruhsal iyilik halini korumaya yöneliktir.

Çift Terapisi

AÄ°LE TERAPÄ°SÄ°

Bireysel olarak terapi desteÄŸi alan bireylerde aile yapısının öneminin fark edilmesiyle aile terapisi ortaya çıkmıştır (Samancı ve Ekici,1998). 60’lı yıllarda ortaya çıkan aile terapisi çok tercih edilen bir psikoterapi yöntemidir. Bireysel terapide doÄŸrusal biçimde ilerleyen süreç, aile terapisinde döngüsel bir süreç söz konusudur (Hoffman, 1981). Bu fark bireyin ya da ailenin bahsettiÄŸi durumları, etkileÅŸimin iÅŸlevi ve sonucu olarak ele alınmasına imkan saÄŸlar. Aile terapisi ailedeki bireyler arasında iletiÅŸimin kuvvetlendirilmesini ve çatışmaların üstesinden gelmesini amaçlar. 

Psikolog

BÄ°LÄ°ÅžSEL DAVRANIÅžÇI TERAPÄ°

BiliÅŸsel Davranışçı Terapi (BDT), düÅŸünce, duygu ve davranış temelinde yapılandırılan bir terapi ÅŸeklidir. BDT, biliÅŸsel, davranışsal yöntemler ve sorun çözme becerilerine yönelir. 1970’li yıllarda biliÅŸsel kuram Beck ve Ellis öncülüÄŸünde ortaya çıkmıştır ve Zamanla biliÅŸsel psikoloji ve sosyal öÄŸrenme kuramları ile zenginleÅŸmiÅŸtir (Özcan ve Çelik, 2017).
BiliÅŸsel davranışçı terapi, otomatik düÅŸünceler, ara inançlar, temel inançlara odaklanarak seanslar boyunca danışanın getirdiÄŸi bu düÅŸünceleri inceler. BDT ilk baÅŸta sadece depresyonu ele alırken zaman içinde panik bozukluk, sosyal fobi, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, yeme bozukluklarının tedavisinde etkili olmuÅŸtur. 

Çift Terapisi

EVLÄ°LÄ°K DANIÅžMANLIÄžI

Evlilik öncesi danışmanlık, evlenecek olan çiftlere evlilik süreci gerçekleÅŸmeden önce verilen hizmettir. Amaç, evliliÄŸe kendini hazır hissetme, partnerini tanıma, duyguları tanımanın yanında saÄŸlıklı iletiÅŸim kurma, iletiÅŸim becerileri geliÅŸtirme, problem çözme yeteneklerinin geliÅŸtirilmesine yönelik danışmanlık saÄŸlamaktır. 

Çift Terapisi

ÇÄ°FT TERAPÄ°SÄ°

Çift terapisi genellikle evlilik terapisi olarak da bilinmektedir. Bu terapinin amacı çatışma yaÅŸayan çiftlerin arasındaki etkileÅŸimi deÄŸiÅŸtirerek saÄŸlıklı bir iletiÅŸim kurmalarını saÄŸlamaktır (Akdemir ve ark, 2006).

Distanced Couple

AYRILMA VE BOÅžANMA DANIÅžMANLIÄžI

Son zamanlarda kendinizi moralsiz hissediyor, hiçbir ÅŸeyden keyif alamıyor musunuz? Bir uzmandan yardım alma zamanı gelmiÅŸ olabilir. Çift Terapisi seanslarımız, danışanlarımızın hayatlarının en karmaşık ve zorlu durumlarına karşı dahi olumlu tutumlar geliÅŸtirmelerine yardımcı oluyor. Siz de hayata güzel tarafından bakmayı öÄŸrenmek isterseniz bize ulaÅŸabilirsiniz.

Mutlu Gençler

ÇOCUK ERGEN DANIÅžMANLIÄžI

Terapi seanslarımızda çocukların ve ergenlerin mevcut sorunlarını çözmeye ve olumlu düÅŸünce ve davranışlar geliÅŸtirmeye odaklanırız. Çocuk ve ergenlerin tepkilerini "yeniden ÅŸekillendirmelerine" yardımcı olacağız ve yaÅŸamın zorluklarıyla baÅŸ etmelerini saÄŸlayacak deÄŸerli araçlar sunacağız. KiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ özel danışmanlık seanslarımızı yararlı ve ilham verici bulacağınızdan eminiz. Randevu almak için bize ulaÅŸabilirsiniz.

Boyama Fırçası

OYUN TERAPÄ°SÄ°

Özellikle okul öncesi çocuklarının kendini ifade yönteminin oyun olduÄŸu bilinmektedir. Çocuklar bu sayede duygu ve davranışlarını, dünyalarında olup bitenleri aktarırlar. Oyun terapisi çocuÄŸun bu yansıtmalarını incelemek için önemli bir terapi yöntemidir (Buchalter, 2004). Oyun terapisi ile; kızgınlık,  endiÅŸe, üzüntü, korku, saldırgan davranışlar, ayrılma korkusu, çekingenlik, uyku, yeme veya tuvalet sorunları ele alınabilir (Pelham, 1972; Beers 1985).

Hipnoz

HÄ°PNOZ

Hipnoz, çeÅŸitli nesnelerle veya sözle oluÅŸturulan özel bir bilinç halidir. KiÅŸi hipnozu uygulayan kiÅŸiye odaklanır, dinler ve anlar. Bu sırada dışarıdan gelen uyarıcılara kendini büyük ölçüde kapatır. KiÅŸinin bilinçli kontrolü ortadan kalkmaz, yapması istenilen ÅŸey kiÅŸinin deÄŸerlerine uymuyorsa kiÅŸi bunu uygulamaz ve hipnozdan çıkar.

Hipnoz; tik, kekemelik, trikotilomani, yeme bozuklukları, obezite, konversiyon bozukluÄŸu, cinsel iÅŸlev bozuklukları, sigara bağımlılığı, dissosiyatif bozukluklar, fobiler, panik bozukluÄŸu,  sosyal fobi, sınav kaygısı, travma sonrası stres bozukluÄŸu gibi durumlarda kullanılabilir.

Kütüphanede Ders Çalışan Öğrenci

ÇÖZÜM ODAKLI TERAPÄ°

Çözüm odaklı terapi, biliÅŸe ve davranışa odaklanmaktadır. Terapide hedefler net olarak belirlenir ve danışanın motivasyon kaynağı olarak gördüÄŸü durumu artırmayı vurgular (Fish, 1996).  Danışanın kiÅŸiliÄŸi ile çalışmadığı ve probleme odaklandığı için kısa sürelidir. Problemin varlığının yanında gelecekte bir ÅŸeylerin nasıl daha iyi olacağı konusunda fikir üretir (Smock, Froerer, Beavin, 2013). Terapi genellikle 12 oturum ÅŸeklinde, 8 aylık bir süreçte ilerler (Laaksonen, Knekt, Sares-Jaske, Lindfors, 2013). Bu durum danışan- terapist arasındaki iliÅŸkiye göre deÄŸiÅŸkenlik gösterebilir.  

Image by Christina @ wocintechchat.com

ÅžEMA TERAPÄ°

Jeffrey Young ve arkadaÅŸları tarafından geliÅŸtirilmiÅŸ bir psikoterapi yöntemidir. BiliÅŸsel davranışçı terapi, GeÅŸtalt terapi, psikodinamik terapi, kiÅŸiler arası psikoterapi, nesne iliÅŸkileri ve baÄŸlanma kuramı gibi yöntem ve kuramları birlikte kullanarak bir çok ekolü eklektik bir ÅŸekilde kullanır. Åžema terapi, özellikle bireylerin sahip olduÄŸu ÅŸemalar ve diÄŸerleriyle kurduÄŸu iliÅŸkiler üzerine yoÄŸunlaÅŸarak çalışılan bir ekoldür ve depresyon anksiyete, yeme bozuklukları, çocukluk travmaları, tekrarlayan döngüleri içinde barındıran çift sorunları ve yakın iliÅŸkileri sürdürmede zorlanma gibi sorunlarda faydalı olduÄŸu bilinmektedir.

​

Nurse Checking Girl

DUYGU ODAKLI TERAPÄ°

Leslie Greenberg, Sue Johnson ve arkadaÅŸları tarafından geliÅŸtirilmiÅŸ bir terapi yöntemidir.  Duygu merkezli hümanist yaklaşım kuramından yola çıkan duygu odaklı terapi yöntemi, bireyin duygularının farkına varmasını, duygularını kabul etmesini, duygularını açıkça ifade edebilmesi, düzenlemesi ve dönüÅŸtürebilmesini amaçlayan bir psikoterapi yöntemidir.

Duygu odaklı terapi evlilik ve iliÅŸki içerisinde yaÅŸanan sorunların çözümünde en etkili yöntem olarak görülür. Odağına duyguları alması nedeniyle birçok sorunun çözümü için de kullanılabilir. En sık kullanıldığı alanlar ise; çift terapisi, aile terapileri, sosyalleÅŸme ile ilgili sorunlar, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozuklukları, depresyon, uyum problemleri gibi durumlardır.

Mutlu Aile Portresi

AÄ°LE DÄ°ZÄ°LÄ°MÄ°

Alman psikoterapist Bert Hellinger, ailelerde kuÅŸaktan kuÅŸaÄŸa aktarılan baÄŸları çözümleyerek bir yöntem olarak aile dizimini keÅŸfetmiÅŸtir. Aile dizimi yöntemi, aile köklerinden günümüze kadar yaÅŸanan olayların bireyleri etkilediÄŸi temeline dayanır. Bir sistem olarak ele alınan ailede, normalde saklı iÅŸleyen dinamikleri görünür hale getirmeyi amaçlar. Bu yöntem, bireylerde tekrar eden, bugüne kadar yaÅŸadıkları ve anlamlandıramadıkları bazı korku, kaygı ve baÅŸarısızlıklarını hatta geçmeyen ruhsal sıkıntılarının kaynağını fark etme yardımcı olur. Aile dizimi yöntemi ile; bireylerin, kendini tekrar eden duygusal problemleri, aile iliÅŸkileri, romantik iliÅŸkiler, ekonomik problemler çalışma hayatındaki çatışmalar, hastalıklar gibi yaÅŸamda duygusal, iÅŸlevsel soruna yol açan konularda uygulanabilir.

Kendinizi Ä°yileÅŸtirme Yolunda Size Rehberlik Ediyoruz

bottom of page